BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пациенти над 60 години с Covid-19 няма да лежат задължително в болница

Пациентите на възраст над 60 години вече няма да се лекуват задължително в болница.

Това става ясно от заповед на здравния министър Кирил Ананиев, с която той отменя предишна своя заповед, издадена на 14 май. С нея се разпореждаше задължително лечение в болнично заведение, без значение от състоянието на заразения, на лицата над 60 години, или с придружаващи хронични заболявания, ако бъде установено, че е заразено с коронавируса.

В новата заповед е записано, че болничното лечение е по преценка на лекар и е „в зависимост от клиничното протичане на заболяването“

На 18 май Върховният административен съд обяви за нищожна заповедта, с която министърът наложи 28 дни задължителна карантина за заразените.

Вчера път 4-ма адвокати поискаха от ВАС да отмени заповедта на министър Ананиев за задължително болнично лечение за хора над 60 години и на такива с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия, ако имат Covid -19.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!