BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Папа Бенедикт XVI на смъртно ложе?

Папа Бенедикт XVI, който заемаше престола на Свети Петър във Ватикана от 2005 до 2013 г., е тежко болен. Това съобщава вестник „Пасауер Нойе Пресе“, позовавайки се на неговият биограф Петер Зеевалд.

Според Зеевалд, 93-годишният Йозеф Ратцингер страда от херпес и е много отслабнал. „Бенедикт XVI е в съзнание и с паметта си, но гласът му е изключително слаб и едва се чува“, казва биографът му Петер Зеевалд, който отбелязва, че бившият папа е оптимистичен за своето възстановяване, но състоянието му е много „крехко“.

По неговите думи Бенедикт XVI вече е подготвил своето завещание.

Състоянието на бившия понтифекс се влошило, след като предприел пътуване до Германия, за да посети брат си Георг, който бил на смъртно ложе.

По-големият брат на Бенедикт XVI, който също беше католически свещеник, почина през юни на 96-годишна възраст след тежко заболяване. Каква обаче е била неговата болест, не се съобщава.

Папа Бенедикт XVI се оттегли като глава на католическата църква през 2013 г., а като причина за неговото решение бяха изтъкнати именно здравословни причини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!