BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От 3 до 10 г. затвор за пиротехника от Ветово

Прокуратурата повдигна обвинение на 51-годишния ветовчанин, в чиито ръце се взриви тротилова шашка, която „изправи на нокти“ целия град.

Това съобщи пред журналисти окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Делото е образувано за две престъпления – за предизвикване на взрив и за унищожаване на обекти със значителна стойност, второто е за незаконно, без съответно разрешение придобиване и държане на взривни вещества. И по двете обвинения законът предвижда наказание от 3 до 10  години затвор.

Димитър все още е в болница, но е задържан за 72 часа. Очаква се днес да бъде изписан, а в петък прокуратурата ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение задържане под стража.

Както ТВН вече съобщи, при обиска в дома на 51-годишния Митко М. служителите на Специализираното звено за борба с тероризма намериха 3 сандъка с близо 20 кг. взривни вещества в тях. По думите на наблюдаващия прокурор Николай Николов, Димитър е събирал арсенала в продължение на 12 години. Предстои прокуратурата да установи дали те са откраднати от предприятието, в което е работел. Претърсват се и няколко имота във Ветово, където също можело да са укрити взривни вещества.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!