BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От -15 до 15°С през новата седмица

Зимата настъпва, идват студ и сняг

Силно променливо, с температурни „скокове“ ще бъде времето през новата седмица, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Новата седмица започва с ясно, но студено време, а в петък ще стане толкова топло, че ще се почудим януари ли е или март.

В понеделник и вторник над цялата страна ще бъде предимно слънчево, на места с променлива облачност. Минималните температури ще са между минус 15 и минус 6 градуса, а максималните между минус 1 и 3 градуса.

В сряда и четвъртък валежи от дъжд и от сняг не се очакват. Ще има променлива облачност.  Температурите ще се повишат и минималните ще са между минус 5 и минус 1 градуса, а максималните между 5 и 9 градуса.

В петък затоплянето ще продължи. Валежи не се очакват. Минималните температури ще са между -4 и 2 градуса, а максималните между 7 и 13 градуса, на места до 15 градуса.

В събота над цялата страна ще се заоблачи. Валежи от дъжд се очакват в района на Смолян, Перник, Кюстендил и Благоевград. Температурите ще се повишат още и максималните ще достигнат 15 градуса.

В неделя ще има променлива облачност. В Източна и Южна България се очакват валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 6 и 12 градуса.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!