BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отпада забраната за посещения на национални и природни паркове и планини

във водите на езерото в лесопарка „Липник“

Отпада забраната за посещения на национални и природни паркове и планини, става ясно от заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Забраната отпада от 3 май, понеделник. Със същата заповед министър Ананиев възлага на кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения на гражданите във всички национални паркове, природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на общините, без да се използва градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти. За Русе най-вероятно ще бъде разрешено посещението на Лесопарк Липник.

Заповедта е следствие от среща между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб, на която са били дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19.

Заповедта можете да видите ТУК

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!