BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отварят моловете в понеделник

Да бъде създадена организация по отварянето на търговските обекти в моловете, разпореди премиерът Бойко Борисов днес. Решението идва след среща с представители на бранша и на Българската ритейл асоциация.

Търговските центрове бяха сред първите обекти, които пуснаха щорите. Оставени бяха да работят само хранителните магазини, аптеките, банките и застрахователите в тях. Преди няколко дни разрешение получиха и кината с условие да използват само 30 % от капацитета на места.

„С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочва премиерът Бойко Борисов.

Подробно бяха обсъдени условията, при които ще протече възобновяването на дейността, се казва в съобщение от правителствения пресцентър. Какви точно ще бъдат те обаче не е посочено. Очаква се здравният министър да издаде заповед по-късно днес.

С новото разпореждане се получава така, че единствени в страната нямат право да работят детските ясли и градини, спортните зали и училищата, които ще отворят врати само за задължителните изпити.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!