BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осигуряват маски за общопрактикуващите лекари

Днес ще бъдат осигурен защитни маски за всички общопрактикуващи лекари в страната, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му, до края на деня ще бъдат доставени 8 000 броя маски. Вече има създаден логистичен център, който да управлява доставките на средства и материали.

Дончев каза още, че ако щабът препоръча по-строга мярка за карантина на по-рисковите групи – например най-застрашената група от възрастните хора, „ние ще я спазим, но това значи и по-сериозна работа на службите за социален патронаж. Работи се в момента, до няколко дни ще бъдем готови и с финансите, и с мерките, ако е необходимо възрастните да са под карантина, да ги подсигурим с всичко“.

Директорът на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР комисар Николай Николов заяви, че са осигурени 38 000 броя високо специализирани маски за лекари, които работят в болници с пациенти с коронавирус, те са разпределени чрез 28-те регионални здравни инспекции. Еднократните маски са 79 000 броя, от които 47 000 за болници и центрове за спешна медицинска помощ, 32 000 за държавни институции, които работят с граждани, предимно на граничните пунктове.

Очаква се днес от Турция да пристигнат 89 950 броя еднократни защитни костюми, както и 3590 многократни защитни костюми, произведени от български фирми.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!