BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„ОЗК Арена Русе“ става по-достъпна и функционална

Спортната зала „ОЗК Арена Русе“ става по достъпна и функционална. Това стана ясно при срещата на народния представител Пламен Нунев с изпълнителният директор на залата Любомир Христов.

Вече са обособени нови пространства, които активно се ползват от клубовете по народни танци „Нашенци“ и „Родолюбец“, както и от любителите на модерните танци и кей поп жанра.

Ръководството на залата обмисля помещенията, предвидени за офиси на втория етаж, от които се открива прекрасна гледка към Градския стадион, да бъдат обособени в хотелска част.

По думите на Христов, това ще създаде изключително удобство за отбори и спортисти, които за в бъдеще участват в състезания или първенства в залата, комплекс „Ялта“ или Градския стадион.

„Арената разполага и с кухня с голям капацитет, която е работила много пъти досега, а в близост до нея е обособена стая за родители, които могат да наблюдават тренировките на децата си на голям монитор, без да са в залата и да възпрепятстват тренировъчния процес“, каза още Христов.

Той допълни, че ръководството е изготвило план за развитие на ОЗК Арена Русе, който е изпратен на Общината.

„Надявам се да обърнат внимание и на конкретните ни финансови предложения за излизане от тази криза, в която всички се намираме“, каза директорът на съоръжението, който изрази надежда, съвсем скоро в залата отново да се организират големи културни и спортни събития.

От своя страна Пламен Нунев се ангажира още в началото на следващия месец да организира среща между мениджмънта на залата и Ивайло Маринов – търговското аташе на България в Букурещ, с който да се обсъдят варианти за по-широкото отваряне на ОЗК Арена Русе към румънския пазар.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!