BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинският съвет с обръщение към правителството за ремонта на пътя Русе – Кубрат

Обръщение към правителството с настояване за ускоряване ремонта на пътя Русе – Кубрат ще гласуват на утрешната си сесия общинските съветници.

В обръщението се подчертава, че повече от 5 години жителите на Община Русе очакват извършването на основен ремонт на пътя Русе-Кубрат и че за извършването му е поеман ангажимент от множество министри и директори на АПИ.

Ремонтът на пътя Русе-Кубрат: поредно отлагане и неясни поръчки

От страна на жителите на населените места, които се обслужват от пътя са извършвани множество действия с настояване за извършване на по-горе цитирания ремонт – подписки, протести със затваряне на пътя, срещи с народни представители, пише в обръщението.

АПИ официално потвърди, че ремонт на Русе-Кубрат това лято няма да има

В него се настоява за поемане на ангажимент от страна на Министерски съвет, относно крайна дата на извършване на ремонта на пътя Русе-Кубрат, както и за проектиране и изграждане на обходен път на село Червена вода.

„Вярваме, че с помощта на Правителството е възможно ускоряване извършването на ремонта и същият да бъде реализиран още през лятото на 2020 г.“, пишат русенските старейшини.

Това е второто обръщение на русенските старейшини относно ремонта на пътя. Първото беше в далечната 2014 г.

Иронични надписи „украсиха” дупките по пътя Русе – Кубрат

Прогнозният срок за сключване на договор за безвъзмездна финансова помощ и стартиране на строителните дейности е през месец септември 2020 г. отговориха преди броени дни от Агенция „Пътна инфраструктура“ на официално запитване на ТВН за сроковете на ремонта.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!