BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Русе: 24 машини чистят улиците, собствениците да почистят пред имотите

Бедствено положение е обявено в община

24 машини почистват и третират улиците на град Русе от падналия сняг, съобщават от общинската администрация.

Допълнително 80 служители ръчно почистват тротоарите и подходите на кръстовищата. Алеята по бул. „Цар Освободител“, тези в Парка на Възрожденците и Парка на Младежта, както и пространствата около спирките се почистват от 10 екипа на ДЗЗД „Паркстрой“. Допълнително с жива сила и новата техника за почистване на тротоарите се включват и двете общински предприятие „Комунални дейност“ и „Паркстрой“. Получени са 2 сигнала за паднали дървета в град Русе, чието отстраняване се извършва от ОП „Паркстрой“.

В малките населени места от общината пътната мрежа е почистена и движението на превозни средства е възможно в зимни условия. Проблем е констатиран единствено по III-класния път от републиканската пътна мрежа Червена вода – Семережиево, който се поддържа от Областно пътно управление – Русе.

Обстановката в селата остава спокойна, като в  6 часа е отстранен скъсан проводник от електрическата мрежа в село Хотанца. В Басарбово и Сандрово има скъсани проводници на кабелните оператори, по които се работи. По-рано в кв. Гагаля на с. Николово е имало кратко прекъсване на ел. захранването.

Пътищата от републиканската пътна мрежа се третират и снегопочистват от общо 11 машини, а тези от IV-класната пътна мрежа от общо 7 машини.

Община Русе напомня на собствениците и намелите на търговски обекти и фирми, както и на собствениците на етажна собственост, че са задължени да изчистят района около имотите, които заемат. Местната администрация призовава гражданите да използват личните си превозни средства само при необходимост и да бъдат особено внимателни в качеството си на шофьори или пешеходци на пътя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!