BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обстановката в Русенско: 7 населени места без ток, няма бедстващи хора

Заради снега

Седем населени места в Русенско имат проблем с електрозахранването, съобщават от областната управа.

В община Иваново без ток са селата Мечка, Щръклево и Нисово, а частично без електроподаване е Тръстеник. В община Сливо поле частично без електрозахранване е самият общински център, а изцяло без ток са селата Борисово и Голямо Враново. Прекъсвания в подаването на високо напрежение е имало и в квартал „Долапите“, като там се съобщава и за спукан водопровод.

Няма бедстващи хора, както и закъсали автомобили с пациенти на хемодиализа.

В Община Русе пътищата се почистват и осоляват заради снощния снеговалеж. Снежната покривка е два сантиметра, но има снегонавявания в определени участъци.

Градският транспорт в Русе се движи безпроблемно. Наличните машини на снегопочистващата фирма са работили и през нощта. Пътната настилка се обработва основно с инертни материали.

От общинската пътна мрежа са затворени сигнализираните пътища Мартен – Николово и Николово – Червена вода.

Пътят Кубрат – Русе беше затворен, но е почистен и към настоящия момент е отворен. Затварянето на пътя създаде затруднение в придвижването на междуселищните автобуси, тъй като транспортната схема, обслужваща населени места от общината, е развита по него.

В отсечката за Образцов чифлик са констатирани големи снегонавявания, имало е затрупан автомобил с хора. Изпратена е техника и ситуацията е овладяна.

В кв. Долапите има авария на ВиК, която е оставила част от квартала без водоподаване. Дружеството е сигнализирано за отстраняване на повредата.

Извадени са тежки камиони, които са закъсали по пътя Русе – Варна.

По разклона от Хотанца за Ново село е имало навявания и закъсали автомобили – изпратена е техника за изваждане на хората и автомобилите от преспите

От институциите призовават гражданите, на които се налага движение с автомобили, да се съобразяват с пътната обстановка. Тя е променлива предвид климатичните условия, особено на усойни, открити места и мостови съоръжения.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!