BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обновяват най-старата детска ясла в Силистра

Обновяват най-старата детска ясла в СилистраЗапочна генерален ремонт на силистренската детска яслаЗдравец„.

Тя е една от най-старите в България и през 2019 г. ще навърши 70 години от създаването си. Официално първата копка на строително-ремонтните работи е насрочена за 21 март, но дейностите са започнати.

Основното обновяване на детското заведение е по Оперативната програма „Региони в растеж“ и е част от общата инвестиционна програма на Община Силистра. По програмата са отпуснати 17.9 млн. лева.

С тях ще бъде ремонтирано и основното училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Силистренската общинска администрация участва в ремонта на яслата с близо 70 000 лева, каза за Радио Шумен зам.-кметът на Силистра Денка Михайлова, ръководител на целия проект „Детска яслаЗдравец“ ще бъде изцяло обновена.

Общата стойност на проекта е над 5 млн. лв. Само строително-ремонтните работи струват над 1 млн. лв. с ДДС.

В резултат на проекта ще имаме пълно обновяване на сградата, ще има нови детски площадки и физкултурен салон“, посочи тя.

По договор ремонтът на детската яслаЗдравец“ в Силистра трябва да приключи за 90 календарни дни. / kvorum-silistra.info

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!