BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Облаци и положителни температури през новата седмица

Облачно, но с положителни температури и без валежи ще бъде времето през следващата седмица, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Следващата седмица времето ще бъде сухо и спокойно. Още в началото от запад отново ще започне затопляне. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, на места по поречието на Дунав, в котловините и низините, в нощните часове и преди обяд, ще бъде с мъгла или ниска облачност, които през следващите дни ще се задържат все по-дълго и температурите в тези райони ще остават по-ниски. В планините и планинските райони ще се запазва предимно слънчево. В Предбалкана във вторник и сряда, а към четвъртък-петък в планинските райони на Западна България дневните температури ще достигат 10°-12°, в останалата част от страната ще бъдат предимно между 2° и 7°. Сутрешните температури ще са най-често между минус 4° и 1°. През втората половина от седмицата, главно в източните райони, ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър, на места по Черноморието е възможно да преръмява.

Днес ще бъде почти тихо и сутринта по поречието на Дунав и на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност. В повечето райони ще е почти тихо, в Източна България със слаб запад-югозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 4° и 9°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!