BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител с поздравление към медицинските сестри

Поздравление към медицинските сестри от региона по повод Международния ден на сестринството, който се отбелязва днес, отправи областният управител на Област Русе Галин Григоров.

„Вие сте сърцето и душата на болниците! Освен на професионалните грижи от Вас, ние разчитаме да ни чуете в тежките за нас моменти, да ни разберете, а понякога дори колкото и простичко да звучи да си кажем няколко думи за случващото се около нас! Благодаря Ви за денонощната всеотдайност и принципност! Вие сте хора с големи сърца! Вие ни давате лъч светлина, надежда и успокоение тогава, когато всеки от нас има най-голяма нужда от това!

Бъдете здрави и следвайте мечтите си!“, пише в обръщението си Галин Григоров.

12 май е определен за Международен ден на сестринството, защото на тази дата е родена основателката на модерното сестринство Флоранс Найтингейл. Тя поставя основите на професионалната сестринска грижа със създаването през 1860 г. на училище за сестри – Болница „Сейнт Томас“ в Лондон, първото светско училище за сестри в света, сега част от Кингс Колидж. По време на Кримската война Флоранс Найтингейл ръководи група от медицински сестри, обучени от нея, която поема изцяло медицинските грижи за пациентите, независимо от скептицизма на лекарите. Благодарение на установените от нея стандарти за обслужване на ранените и болни от холера и дезинтерия войници, смъртността в лазаретите спада от 42% на 2,2%. Това постижение я превръща в национална героиня на Англия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!