BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови 2 случая на коронавирус, множат се доброволците в борбата със заболяването

Нови 2 случая на коронавирус

Нови 2 случая на коронавирус са регистрирани у нас, съобщи генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб и на ВМА.

Единият е от Плевен, другият от София. Общият брой на заразените вече е 43, двама от тях са починали.

Проф. Мутафчийски посочи, че с особен интерес се следи случая в „Пирогов“, защото настаненият болен е възрастен човек с двустранна пневмония и прекаран инсулт, който все още има нужда от интубация. На този етап той е в стабилно състояния, както и останалите приети в болница пациенти. Разширява се броят на лицата, които се поставят под карантина.

Началникът на Националния оперативен щаб отбеляза и една добра новина, свързана с подготовката на лечебните заведения у нас.

“Подготовката в лечебните заведения тече с пълна сила. Кампанията за набиране на доброволци дава изключителен резултат в Александровска болница. Такъв процес върви и във ВМА”, каза проф. Мутафчийски. 77 души доброволци, които искат да се включват в обслужването на пациентите са се отзовали в Александровска болница.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!