BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Нова телевизия“ е продадена

Сделката за продажбата на „Нова телевизия“ е финализирана, съобщиха от медията. Новият собственик е купувачът на Виваком „Юнайтед Груп“. От компанията са се договорили с „Адванс Медия Груп“ на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Цената на сделката засега не се съобщава. Според неофициална информация става дума за над 300 млн. евро. Преди година Домусчиеви купиха телевизията за 185 млн. евро.

Медията се продава в пакет с компаниите от портфолиото на „Нетинфо“. Това включва няколко радиостанции и информационните сайтове. Наскоро от „Нова телевизия“ обявиха, че са купили и „Канал 3“, която смятат да превърнат в новинарска телевизия.

Новият собственик „Юнайтед Груп“ е със седалище Амстердам. Започва дейността си през 2000 г. в Сърбия. Към момента в структурата й са интегрирани около 100 компании.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!