BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нено Димов остава за постоянно в ареста

Нено Димов остава за постоянно в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд. Той бе задържан след обвинение в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник.

Съдът постанови, че на този етап са на лице доказателства, които установяват съпричастност на подсъдиния към вменената му престъпна дейност. Решението може да се обжалва на 16 януари пред Апелативния специализиран наказателен съд. По време на заседанието бившият еко министър заяви, че е изпълнявал съвестно задълженията си.

Според прокуроратурата, ако Димов не е в ареста, може да попречи на събирането на доказателства. Адвокатът на задържания пък твърди, че няма нито едно доказателство затова Нено Димов да е бил уведомяван преди ноември, че нивото на язовира е спаднало и се налагат спешни мерки.

В петък Димов подаде оставка от поста си в МОСВ, която разписа от ареста, а премиерът Борисов я прие.

Предстои оставката му да бъде гласувана и от Народното събрание в първите дни след зимната ваканция на депутатите. Димов е поредният министър, който изпада от кабинета “Борисов 3”. Той беше в управлението от квотата на Обединени патриоти, предложен от ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!