BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нено Димов остава в ареста

Бившият министър на околната среда и водите остава за постоянно в ареста.Това реши Апелативният специализиран съд, след като заседава повече от 5 часа. Екоминистърът е обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник.

Магистратите взеха решението с мотива, че има опасност Димов да извърши нови престъпление, както и да повлияе на свидетелите. . Според съда щетите възлизат на 12 милиона лева.

По делото са представени нови два тома доказателства. От тях става ясно, че за вода “Стомана” и “Топлофикация” Перник са плащали по 13 стотинки на кубичен метър, а гражданите – по 2 лева.

Според адвоката на Димов – Ина Лулчева, цялото обвинение срещу бившия екоминистър се базира на предположения, а заиграването с цената на водата е некоректно, защото тя не се определя от екоминистъра. Самият Нено Димов заяви пред магистратите, че се е доверявал на експерти.

По думите на прокурора Росица Славова предстои да бъдат назначени експертизи, които да докажат на каква цена е закупуването водата от индустрията и гражданите, защото разликата е огромна, поясни прокурорът.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!