BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нено Димов е привлечен като обвиняем, остава в ареста

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, който по-рано днес подаде оставка, е привлечен като обвиняем, съобщиха от специализираната прокуратура.

Задържането на Димов се удължава до 72 часа, а прокуратурата ще поиска постоянен арест. Според наблюдаващия прокурор Ангел Кънев, може да се направи обосновано предположение, че в случая с язовир „Студена” има умишлена безстопанственост.

Според прокуратурата той е нарушил служебните си задължения. Той е издавал разрешителни за промишлени използвания на водните ресурси на язовир „Студена”. По думите на говорителя на главния прокурор Сийка Милева, по този начин той е довел до значителни щети, което пък е довело до намаляване на питейната вода за жителите на град Перник.  Щетата, която е нанесена, е на стойност 11 867 389 лв.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!