BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Напрежението расте: Арестуваха Иво Мирчев

Активистът на Демократична България Иво Мирчев бе арестуван след опит да бъде пробит полицейския кордон.

[embedded content]

След кратка схватка с полицията, която съвпадна с живото включване на екип на бТВ в обедните новини, Мирчев беше простнат на земята и арестуван, а кордонът – пробит.

[embedded content]

Няма възможност да бъде доведена повече полиция на мястото, заяви Радослав Сотиров, директор на ОД на МВР Бургас. Но посочи, че се търси възможност протестиращите да могат да отидат до плажа.

„Кметът ни обеща да ни осигури достъп. Кметът го нарича грешка, но спред мен е абсолютно нарочно създадена ситуация. Ние ще влезем на брега. Зависи от властите тук“, каза малко по-рано Христо Иванов.

Около имението на Ахмед Доган се е образувал жив щит от негови симпатизанти, които избухват опитващите се да се доберат лодки.

Полицията е блокирала пътя преди разклона до „Росенец“. Образувала се е близо километрична колона от автомобили и от двете страни на имението на Ахмед Доган. За да стигнат до бариерата на имота, хората трябва да вървят пеша близо 5 км.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!