BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 90% от молбите за прием в детските градини в Русе са удовлетворени

Над 90% от молбите за прием в детските градини в Русе са удовлетворени на първо класиране.

Това съобщи пред журналисти зам.-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев. От подадените 826 заявления е потвърден приемът на 759 деца. От класираните по първо желание 13 са направили отказ, а 25 не са потвърдили приема си.

Обявените свободни места за второ класиране са 231, като към настоящия момент са регистрирани 102 заявления. До 28 юни включително системата е отворена за регистрации и редакции на заявления. Резултатите ще бъдат обявени на 01.07.2020 г.

На 17.07.2020 г. ще бъдат публикувани свободните места за трето класиране. До 20 юли включително системата е отворена за регистрации и редакции на заявления. Резултатите ще бъдат обявени на 23.07.2020 г. , каза още Енчев.

Той допълни, че съгласно Мерките за организиране на дейностите в детските градини след възстановяване на приема на деца от 01.06.2020 г., посещението на детска градина е допустимо само за деца, които са записани в съответната детска градина през учебната 2019-2020 г. Разпределението им е в не повече от 18 деца в група, съгласно приетите правила на съответната детска градина.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!