BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 1800 са вече потвърдените положителни проби, в Русе нови случаи няма

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие. Това стана ясно от представените данни днес сутринта по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

Общият брой на заразените с COVID-19 в страната вече е 1811, като за последното денонощие са регистрирани 53 нови случая. 25 от новоустановените заразени са настанени в болница. Активните случаи към днешна дата са 1343. От тях са хоспитализирани 353, от които 38 са на интензивно лечение. Останалите са на домашно лечение.

Има и един нов случай на коронавирус при медицински персонал. Така общият брой на заразените, работещи в лечебни заведения, от началото на пандемията е 192-ма.

Излекуваните са вече 384, като за последното денонощие са излекувани 24 души. Понастоящем в страната За съжаления смъртните случаи в България на хора, заболели от COVID-19, станаха 84. Като процентно съотношение излекуваните са 22% от всички заболели, а смъртността е 4.6%.

Все още системата може да се справи с тази нарастваща заболеваемост, категоричен бе председателят на щаба проф. Мутафчийски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!