BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наблюдаваме „Вълча” Луна тази вечер

„Вълча” Луна ще изгрее в тази вечер. От векове януарското пълнолуние носи името на хищника, тъй като през зимата времето е „диво и непредсказуемо” като него.

В същото време в петък Луната ще попадне в полусянката на Земята и ще наблюдаваме частично затъмнение. Явлението ще започне около 2 часа след изгрева на Луната или около 19 часа българско време. Кулминацията е около 21 часа вечерта, а финалът – преди полунощ.

Според астролозите, в нощта на вълчата Луна трябва да довършим нещата, които са ни останали от миналата година, за да освободим достатъчно място за новите. Вълкът символизирал силата, свободолюбието и ума. Той  е водач, но не бива да забравяме и тъмната му страна на хищник – див и непредсказуем, предупреждават те.

Името на януарското пълнолуние – “Вълча Луна”, идва от индианците. Смята се, че то е свързано с вълчия вой, който се носел над снежните полета през първия месец на годината.  Така първото пълнолуние за годината се свързва с мистичната дуална природа на вълка – мъдър и силен от една страна, непредсказуем и див, от друга.

Според древния индиански ритуал, в нощта на първото за годината пълнолуние затваряме очи и се срещаме с вълка, ставаме едно с неговата сила и мъдрост, и правим възможно освобождението си от страховете и ненужните болки в живота ни. В уединението си с образа на вълка медитираме за своето вътрешно пречистване и се подготвяме за нов цикъл в живота, чието символично начало настъпва заедно с новата година.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!