BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Набират кандидати за парамедици

Центърът за професионално обучение към Университетска болница „Канев“ набира желаещи да запишат курс за специалност „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения“ – трета степен на професионална квалификация на професията „Парамедик“.

Курсът е с продължителност 960ч., като са предвидени часове по теория и практика. Преподаватели са служители на УМБАЛ „Канев“, с дългогодишна практика и опит с образователно-квалификационна степен в направления „Медицина“ и „Здравни грижи“. База за обучение на теоритичните занятия е конферентната зала на лечебното заведение, а практическите занятия се провеждат в отделенията на болницата. Обучението завършва с полагането на два изпита по теория и практика и издаване на съответния законоустановен документ, съобразен с законодателството на Република България.

Изисквания към кандидатите: Завършено средно образование или придобито право за явяване на държавни зрелостни изпити, както и свидетелство за правоуправление на МПС (категория B).

Срокът за обучение е приблизително 1 година, като са предвидени часове по практика и теория. Графикът за провеждане на занятията е съобразен с курсистите, за да е удобно да посещават редовно лекциите и упражненията си, без това да влияе на останалите им лични и професионални ангажименти.

Парамедикът осъществява дейности по оказване на първа помощ, свързани с първоначална оценка и поддържане на основните жизнени функции и с осигуряване на специализиран транспорт до лечебно заведение. Оказването на спешна помощ на пациенти в спешно състояние изисква висока степен на отговорност и благонадеждност.

Към лечебното заведение има лицензиран Център за професионално обучение от 2016г.

На 24 януари 2019г. се дипломира първия курс от 10 обучени парамедици. През месец март 2020г. се очаква 12-те курсистите, които се обучават в момента да се дипломират успешно.

Желаещите да се запишат или да получат повече информация могат да го направят всеки делничен ден между 08:00 и 16:00ч.:

Снежана Иванова

тел📱: 0879 007 627

еmail : [email protected]

http://www.umbal.ruse.bg/centar-za-profesionalno-obuchenie.html

Краен срок за записване: 31.01.2020г.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!