BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мъгли в сутрешните часове и валежи, тук – там от сняг

Мъгли в сутрешните часове и валежи

Мъгли в сутрешните часове и валежи, тук – там от сняг, ще определят времето през следващата седмица, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес сутринта на много места по поречията ще се образува мъгла, минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса. Утре ще е предимно слънчево, но на места в низините и котловините през по-голямата част от деня ще е мъгливо. Ще бъде почти тихо, в Източна България със слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

Във вторник на места покрай Дунав и в Горнотракийската низина ще бъде мъгливо или с ниска облачност. От югозапад облачността ще се увеличава и до вечерта в Югозападна България ще завали дъжд, в планините над 1200 метра – сняг. През нощта срещу сряда от северозапад ще проникне малка порция студен въздух и във високите котловинни полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. През деня в сряда вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб, в източните райони до умерен. В Югозападна България валежите ще продължат; слаби превалявания, предимно от дъжд, ще има и на отделни места в останалата част от страната. През следващите дни до края на седмицата облачността ще се задържи значителна. На отделни места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над 1000-1200 метра – от сняг. Повишена вероятност за по-съществени валежи има към събота, когато от северозапад температурите в Западна и Централна България ще се понижат и максималните ще бъдат между 4° и 9°, на изток с южен вятър ще останат до 11-12°. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 1 и 3 градуса.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!