BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Местят Ролан Гарос през септември

Турнирът Ролан Гарос се отлага за края на септември заради пандемията от коронавирус COVID-19, обявиха организаторите на втория по ред турнир от веригата Големия шлем.

Франция е една от най-тежко засегнатите от новия вирус страни в Европа и ръководството на Откритото първенство на страната не вижда как то може да се проведе по програма от 24 май до 7 юни. Вместо това надпреварата от Големия шлем ще започне на 20 септември и ще продължи до 4 октомври. Това означава, че Ролан Гарос ще започне само седмица след края на друг турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ.

Новите дати за Ролан Гарос означават, че турнира ще съвпадне с други надпревари от календарите на АТП и WTA, включително със София Оупън, където трябва да играе Григор Димитров, както и с отборната надпревара Лейвър Къп.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!