BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Медицинска сестра от инфекциозното отделение в  УМБАЛ „Канев“ с коронавирус

„Ямагата“

Медицинска сестра от инфекциозното отделение в УМБАЛ „Канев“ е сред заразените с коронавирус в Русе, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Тя е на 43-годишна възраст, като от преди два дни е с повишена температура до 37.5° С, обща отпадналост, болки в гръдната област, а от вчера е и с кашлица. Към момента жената е в стабилно състояние. Идентифицирани са всички контактни лица, като към момента се изчакват да излязат резултатите от техните PCR-тестове. Медицинският и немедицински персонал, обслужващ пациенти съмнителни или потвърдени за COVID-19 използва препоръчаните лични предпазни средства, като се спазва процедурата по обличане и събличане на съответните защитни костюми. Ежедневно преди всяка смяна, температурата на персонала се измерва, като данните се записват в тетрадка. По време на дежурствата си в инфекциозното отделение медицинската сестра е обслужвала само пациенти с COVID-19 или съмнителни за заболяването и не е имала контакт с други пациенти от отделението. Вчера е направена основна дезинфекция на всички прилежащи помещения на отделението по инфекциозни болести в УМБАЛ „Канев“.

Освен това от вчера в Университетска болница „Канев“ е на лечение 42-годишна жена от село Ясеновец, която е докарана с личен автомобил до Русе. Преди това е лекувана амбулаторно, но без подобрение. Понастоящем е в увредено общо състояние – с отслабено двустранно дишане, но без данни за пневмония.

По данни на Регионалната здравна инспекция към момента на болнично лечение в област Русе се намират 15 пациенти, 12 от тях са от Разградска област, като осем са в УМБАЛ „Медика“ и четирима в УМБАЛ „Канев“, един от област Търговище и двама от Русе.

Така общият брой на диагностицираните с коронавирус от Русенско стана 22-ма, като 17 от тях са излекувани.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!