BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Мегахим“ със собствена фотоволтаична централа

Русенската компания „Мегахим“ АД вече разполага със собствена фотоволтаична централа.

Пиковата мощност на централата е 111,89 kWp Тя се намира върху покрива на една от производствените сгради на компанията, изградена е за около месец от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги. За изграждането ѝ са използвани 334 броя поликристални модула по 335 Wp всеки и 2 броя инвертори с 50 kW номинална АС мощност. Произведената енергия на годишна база, отнесена към инсталираната мощност на централата, се равнява на специфичен добив от 1219 kWh от инсталиран kWp. Соларното съоръжение е снабдено със система за мониторинг и контрол, която ще следи и анализира в реално време всеки един от параметрите му.

Инсталацията ще генерира електроенергия за собствените нужди на обектите на компанията, а в периодите на нулево потребление остатъчното количество ще бъде изкупувано от енергийния доставчик.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!