BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Масирана акция срещу комарите в Русе тази вечер, третирането по Дунав отпада

Масирана акция срещу комарите ще се проведе тази вечер в Русе, съобщават от общинската администрация.

В21:00 ч. ще започнат работа пет съвместни екипа, в които участват и служители на отдел „Екология“, които осъществяват пряк контрол върху обработените площи.

Прави се и допълнителен анализ на популацията на комарите и ефективността на извършените третирания. На 6 юли за едно денонощие в  Парка на младежта е бил поставен капан за комари, който е отворен на следващия ден.  Анализът показва дали инсектите са по-малко след третиране. След дезинсекцията тази вечер ще бъде поставен нов капан за извършване на количествен анализ на вредителя и качествен за извършеното третиране.

От Община Русе информират още, че планираното за днес третиране по река Дунав се отлага заради неблагоприятни метеорологични условия и силно течение на реката. Речната обработка ще се извърши в три последователни дни, когато времето позволява.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!