BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мария Габриел ще е отново българският еврокомисар

Мария Габриел ще е отново българският еврокомисар

Най-вероятно Мария Габриел ще е отново българският еврокомисар. Това стана ясно след като новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен утвърди списъка с предложения за нови еврокомисари, който ще представи на Европейския парламент.

В него за България се потвърждава името на еврокомисаря Мария Габриел. Очаква се утре по обяд Урсула фон дер Лайен да представи разпределението на отговорностите в новата ЕК.

От съобщението става ясно, че за Румъния е одобрена Рована Плумб. Тя бе едно от двете имена, предложени от Букурещ. Румънските власти единствени откликнаха на желанието на Урсула фон дер Лайен да предложат мъж и жена за еврокомисар, за да се постигне полово равновесие в новата комисия.

До 1 ноември се предвижда предложените за нови еврокомисари да преминат изслушвания и гласуване в ЕП. След това те ще положат клетва пред Съда на ЕС.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!