BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Магазините да обслужват само възрастни хора сутрин

Борисов разпредели

Сутрин магазините да обслужват само възрастни хора. Въвеждането на такава мярка коментира премиерът Бойко Борисов днес по време на посещение в цех на “Интендантско обслужване” в Калофер.

„Съвещаваме се по нова мярка – на направим магазините да работят примерно от 5 до 8 сутринта само за възрастните хора. Тогава да излизат, да си пазаруват и да се прибират. И една друга мярка на областно ниво –  в големите градове да се проверяват автомобилите кой отива на работа, кой на магазин. Така че сега я пишат заповедта и я пускаме, но вече се изпълнява. Разпоредил съм и да се правят проверки по паркове и градини и където има струпване на хора и да ги прибират“, каза премиерът.

На полицията е дадено и право да проверява кой накъде отива с личния си автомобил.

Военните започват пък учение за разполагане на военнополеви болници, в зала Арена Армеец могат да се разгърнат до 500 легла, докладва началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници.

Предприятието, което Борисов посети, изработва специални облекла за нуждите на армията и е едно тези, които се включват в производството на защитни средства срещу коронавируса.

Капацитетът на фабриката е 10 000 предпазни маски дневно.

Що се отнася до защитните гащеризони, там досега не са шили подобен продукт и в този случай ще се работи по прототип.

„Доктори, сестри, санитари всички чакат на вас, така че максимално действайте. Каквото си произведем ние, това е истината“, каза премиерът на служителите.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!