BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лекуват Михаел Шумахер със стволови клетки във френска болница

Михаел Шумахер е приет в болница

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е приет в болница “Жорж Помпиду” в Париж, съобщава „Le Parisien“.

Според изданието германският пилот е транспортиран с линейка от дома му, за да бъде настанен в отделението по сърдечно-съдова хирургия. Предполага се, че му предстои лечение със стволови клетки, което ще започне утре и е поверено на професор Филип Менаж, известен 69-годишен кардиохирург, пионер в терапията със стволови клетки при сърдечна недостатъчност. Това е сравнително нова интервенция в тази област на медицината, а френският специалист е най-добър в нея и по думите му тя “може да прави чудеса”. През 2014 г. той е извършил първата сърдечна трансплантация на ембрион.   .

Това е третият път, в който бившият световен шампион бива хоспитализиран. 50-годишният Шумахер пострада тежко при падане по време на ски в Мерибел през 2013 г. Тогава той получи наранявания на главата с множество травми, както и мозъчен кръвоизлив.

От септември 2014 г. германецът се възстановява в своята вила, разположена на брега на Женевското езеро в Швейцария. Според негови близки той не може нито да ходи, нито да комуникира.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!