BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

КПП-та, карантина и напрежение в с. Буковлък

От днес Плевенското село Буковлък е поставено под частична карантина. На входа за Плевен и изхода за Въбел има КПП-та, а служителите на реда имат актуализирани списъци на болните. Забранено е влизането и излизането на всички заразени, както и на контактните им лица.

Положителните проби за Covid-19 в селото са вече 28, а контактните лица около 60. Поставените под карантина ще се проверяват 24 часа в денонощието. Населението на Буковлък наброява над 4500 души.

Болните са от различни семейства и живеят в различни квартали, затова носенето на маски на всички обществени места е задължително.

Започва масово тестване, както и сериозен контрол на хората под карантина, след като вчера са установени заразени, които са се разхождали свободно по улиците на селото.

По-рано кметът на селото Росен Русанов постави внимание върху факта, че не се спазват мерките. Това е станало и причина за разправии и дори побой. Той допълни, че предупрежденията му да не се събират много хора на едно място са довели до размирици.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!