BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Капсула с послание за бъдещото поколение затвориха в Русе

Капсула на времето с послания към бъдещите поколения беше вградена в стената на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ днес в Русе.

Събитието е в чест на юбилея на Русенската търговско-индустриална камара, създадена преди 130 години и първа по рода си в България.

Капсулата съдържа реплика на първия печат на Камарата от 1890 г., албум с аерофотографии на Русе и послания от кмета на Община Русе Пенчо Милков и областния управител Галин Григоров.

„…вярвам, че през 2040 година ще намерим Русе по-зелен, по-приветлив и модерен, но както и сега – приютил в себе си мечтателите, които не се отказват в трудни времена”, написа за идните поколения кметът.

Запечатани с восъчен печат са и думите на настоящи и бивши председатели на Русенската камара, както и на председателя на Българската търговско-промишлена палата. Своята представа за бъдещето на града след 20 години предадоха и учениците, участвали в конкурса за есе по темата.

Капсулата ще бъде отворена на 15 април 2040 година. Мястото е символично, тъй като красивата сграда е построена през 1911 година за седалище на Камарата. Тази година с нейно финансиране бе изцяло реставрирана и в момента функционира вратата на парадния вход на сградата, който се намира точно под емблематичната часовникова кула.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!