BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как успешно да се преборим с теча у дома

ВиК ремонтните дейности не са по силите на всеки. Ако да речем сте в състояние да оправите течащият кран, това не значи, че ще се справите също толкова добре и със смяната на водомера… Дори да изпитвате и минимални колебания относно компетентността Ви спрямо даден ВиК ремонт, по-добре се откажете и на доказан специалист се доверете! Само така ще сте сигурни, че обновяването на банята или тоалетната ще протече гладко и безпроблемно…

Кога да се обадим на водопроводчик

Причините да поканите подобен специалист в дома си могат да бъдат най-различни:

 • Смяна на водомер;
 • Монтиране на радиатори;
 • Отстраняване на течове;
 • Смяна на щрангове и др.

За да се справите с всяка една ситуация успешно, е необходимо не просто да констатирате ВиК повредата, ами и да знаете как точно да я елиминирате. А и не е казано, че задължително трябва да става дума за авария, свързана с водопроводната система… Много от нас желаят да обособят ефективно отопление за зимните месеци, като тук именно радиаторите се явяват и най-доброто решение. Техният монтаж е сложен и изискващ да имате задълбочени познания в тази област, но само малцина от нас могат да се похвалят с такива. Също както и водопроводчикът, за който ВиК ремонтите са станали начин на живот!

С какво може да ни помогне той

Доверявайки се изцяло на опитен водопроводчик София, ние ще сме спокойни, че:

 1. Ремонтът ще бъде извършен компетентно;
 2. Няма да се появят усложнения в хода на неговата работа;
 3. На финала ще имаме пред себе си отлични резултати;
 4. Премахването на отпадъчните материали няма да бъде наша отговорност.

И не само това! Всеки един водопроводчик знае много добре, откъде да започне и с какво да завърши, че да си свърши работата перфектно. И без значение дали става дума за минимална повреда по водопроводната инсталация, или за доста по-сериозен казус, той ще намери правилното решение, а ние ще сме спокойни, че вече всичко ще е наред…

Реално погледнато, можете да ангажирате водопроводчик за извършването на най-различни ВиК ремонти. Когато сте решили да се заемете с тях, първо трябва да опишете какъв точно е проблемът или пък вида ремонтна дейност, която искате да бъде свършена. След това, също както и след като огледът премине, ще добиете ясна представа колко точно ще Ви струва цялото това начинание. Изберете Vik Help, за да платите по-малко, но и за да се насладите на отлични резултати!

Какво да правим, когато налице е теч

Ако сте забелязали, че не е както трябва, също както и че някъде по водопроводната система има теч, незабавно се обадете на надеждна Вик фирма, която ще изпрати водопроводчик до дома Ви. Не отлагайте и не чакайте прекалено дълго…Не се знае какви размери ще добие подобна повреда по водопроводната система, като колкото по-скоро тя бъде премахната, толкова по-малко рискове ще поемете на свой гръб!

Съществуват някои основни стъпки, които трябва да бъдат следвани, когато в дома Ви има теч:

 • Уговорка на ден и час, в който да бъдете посетени от ВиК фирмата;
 • Локализиране на теча с помощта на термографска камера;
 • Отстраняване на теча;
 • Попълване на нужната документация;
 • Заплащане на услугата.

Откриването и отстраняването на теч не е никак лесна работа. Само опитен специалист може да направи това, а Вие по-добре не се опитвайте да се подвизавате като майстори… ВиК инсталацията е сложна система, която може да бъде инспектирана и поддържана единствено и само от вещите за това лица. Тъй като нейната правилна работа е пряко обвързана с месечните сметки, които плащате за разход на вода, е задължително да се доверите на компетентни майстори, а не на самозванци, които в наши дни са в изобилие!

Колко струва премахването на теч

Както и всяка друга специализирана услуга, така и ВиК ремонтните дейности и откриване на течове София, които се извършват от професионалист, ще трябва да се заплатят съгласно предоставения Ви ценоразпис. По-рано Ви споменахме, че ако искате да се възползвате от бюджетни решения, е добре да изберете Vik Help, която оперира на територията на София. Цените, предлагани на това място са много изгодни и съобразени с доходите на българина. Или с други думи:

Услуга Цени
·        Откриване на теч в банята ·        80-120 лв. с ДДС
·        Локализиране на теч – вертикален щранг (до 8 етажа) ·        150 лв. с ДДС
·        Откриване на теч – вертикален щранг (над 8 етажа) ·        200 лв. с ДДС

Истината е, че колкото и да струва премахването на една такава повреда, ние нямаме друг избор, освен просто да се заемем с нейното навременно отстраняване. В противен случай, рискуваме да се сблъскаме с още по-сериозна авария, която ще ни коства и много повече средства. Мислете разумно и инвестирайте в правилната работа на ВиК системата!

Кое сигнализира, че има теч в жилището

Всеки един проблем бива предшестван от сигнали, които насочват вниманието ни, че нещо не е както трябва. За да не пропуснете тънкия момент, когато има теч, но все още не е възникнала сериозна авария, е добре да бъдете внимателни за следните няколко признака, които ще Ви „подскажат“, че е време да поканите водопроводчик у дома:

 • Стари и ръждясали тръби;
 • Влага;
 • Мухъл;
 • Капеща вода.

Трудно би могло да се установи, откъде точно ида проблемът, ако не е налице специализирана апаратура. С такава разполагат само професионалните водопроводчици, но все пак е възможно да се ориентирате къде е течът, наблюдавайки за някои от следните аномалии:

 1. Петна по тавана или стените;
 2. Влага на определени места;
 3. Капки вода по сифона, под мивката и др.;
 4. Неприятна миризма;
 5. Деформиран под.

Когато течът идва от съседите

Не винаги течът трябва да е на територията на нашето жилище. Много често той ни „засяга“ и когато аварията е възникнала в дома на съседа. В такива случаи ние също сме потърпевши, като е и напълно възможно да се разделим с някаква част от имуществото си. Когато загубите са вече налице, имаме пълното право да потърсим правата си. Първата стъпка е да поканим живущият над и до нас на разговор, за да решим как по-скоро да отстраним теча. Ако съседът ни не проявява нужното разбиране, можем да се обърнем към кмета на Общината, за да бъде издадено решение за спешен ремонт. Другият вариант е да информираме управителите на етажната собственост, за да дискутираме с тях създалата се ситуация. Както и да решим да процедираме, важното е да намерим добро решение за отстраняването на неприятния теч или авария!

Платена публикация

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!