BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как се разпространява Covid-19?

Китайската медицинска академия и болницата на Пекинския медицински университет разпространиха доклад за превенция и защита от пневмония от новия коронавирус.

В документа е публикувана информация за новия коронавирус, методите за превенция и карантина. Изброени са и няколкото начина на разпространение на вируса.

Единият е по въздушнокапков път, от капчиците, генерирани от кашлица, кихане, говорене и др. Те навлизат в чувствителната повърхност на лигавицата и причиняват инфекция, се отбелязва в доклада.

Вторият начин е чрез контакт със заразена повърхност, след като докоснете устата, носа или очите, или след допир на предмет, докоснат от заразен.

Третият начин на разпространение е по въздуха – чрез аерозоли. Патогенът може да бъде заразен дори след разпространение на далечни разстояния, за дълго време.

Последните проучвания на казуси показват, че патогенът може да се пренесе и през храносмилателния тракт, се посочва още в доклада.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!