BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как да намалите риска от заразяване с коронавирус?

Новият коронавирус, наречен Ковид-19, е идентифициран в Китай в края на 2019 г. и е нов щам на коронавирус, който досега не е бил откриван при човека, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Симптомите са кашлица, висока температура и затруднено дишане. Ковид-19 се предава по въздушно-капков път, при пипане на заразени повърхности или директно по пътя ръка-нос, ръка-очи, ръка-уста – когато ръката на здравия е имала контакт с болен.

Как можем да се предпазим от заразяване:

Миенето и дезинфекцията на ръцете са ключът към предотвратяване на инфекция. От Министерството на здравеопазването съветват да миете ръцете си често със сапун и вода за най-малко 20 секунди.

Препоръчва се да избягвате контакт с хора, ако кашляте или се чувствате зле. Ако чувствате здравословен дискомфорт, потърсете лекар.

При кашляне и кихане покривайте носа и устата със салфетка, която да изхвърлите веднага след това и измийте ръцете си.

Когато сте на път, консумирайте храна, преминала през достатъчна топлинна обработка. Ако се разболеете по време на пътуване, уведомете екипажа и потърсете медицинска помощ.

Маските за лице помагат да се предотврати по-нататъшното разпространение на инфекция от тези, които са болни към други хора около тях. Ако използвате маска, уверете се, че тя покрива устата и носа ви.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!