BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изправят пред Темида 76-годишния водач, убил дете и избягал

76-годишният Петко

76-годишният Петко С., който на 12 ноември миналата година с камиона си „ГАЗ 53“ блъсна и уби 5-годишно дете, ще бъде изправен пред съда.

Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Русе. Той е обвинен в нарушаването на три текста от Закона за движение по пътищата. По делото са извършени множество експертизи, разпитани са 25 свидетели и са ангажирани седем експерти. Ако бъде признат за виновен, Петко С. може да получи наказание от три до 15 години затвор и лишаване от правото да управлява моторно превозно средство.

С прокурорско постановление Петко е приведен в затвора, където ще изчака насрочването на делото.

Както ТВН тогава писа, инцидентът стана 12 ноември миналата година на ул. “Бяла черква” в русенския квартал “Долапите”. При извършване на завой камионът блъснал детето, което било на улицата с баба си, след което Петко избягал от местопроизшествието. Два часа по-късно водачът и камионът бяха открити в централната част на града.

Това няма да е първа среща на Петко С.  с Темида. Досега той е осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия, като при първия инцидент е причинил смъртта на човек, а при втория има пострадал, който е получил средна телесна повреда.

По време на съдебното заседание за определяне на мярката му за неотклонение Петко обвини бабата на детето, че не го е държала за ръка и поиска да бъде освободен под домашен арест, заради здравословното си състояние и за да се грижи за жена си и нейния син, които са с психични проблеми. Съдът обаче го остави в ареста, заради множеството му досегашни нарушения.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!