BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Излекуван е четвъртия пациент с COVID 19 в Русе

Излекуван е и четвъртия русенец, който беше установен в Русе, съобщиха от Областния кризисен щаб.

На 19-ти април той се беше завърнал от Англия с други двама души, пристигайки на летището в София. Там те са били посрещнати от майка му и откарани с кола в русенско село, където заедно са изкарали периода на карантината. През цялото време мъжът беше на домашно лечение, а сред симптомите, които прояви бяха хрема и еднократно повишаване на телесната температура. Понастоящем 21-годишният мъж е с две отрицателни PCR-проби, което дава основание той да се счита за излекуван.

Мъжът от село Ясеновец, област Разград, който сам потърси лекарска помощ в Русе на 26-ти април, все още се намира на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика – Русе“. Той е в стабилно състояние и е под постоянно медицинско наблюдение.

Други трима пациенти – двама от УМБАЛ „Канев“, както и пациентка от Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, след две отрицателни PCR-проби бяха изписани от двете лечебни заведения, но понастоящем са поставени под 28-дневна домашна карантина.

Десет от останалите 14 случаи са все още активни. Те са без сериозна симптоматика и в добро общо състояние, като понастоящем всички те са на домашно лечение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!