BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Извънредната епидемична обстановка – до 15 юли!

Извънредната епидемична обстановка в България се удължава до 15 юли. Това обяви премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното правителствено заседание.

Удължаването е по предложение на здравния министър Кирил Ананиев. По думите му, това се налага не само заради последните данни, но и на база задълбочен анализ на седмична база за развитието на болестта.

“Данните за последните четири седмици показват, че след 9 юни има значително завишаване на отчетените бройки на носителите и болните от COVID-19″, каза здравният министър.

„През този период няма да налагаме нови или стари строги мерки, а ще заложим на тези, които прилагаме и в момента. Това е забрана за влизане на територията на страната, хигиена на ръцете, физическа дистанция, дезинфекция, носене на маски на закрити обществени места и дистанционна форма на работа. Ограничаване на събирането на групи хора. Силно ще завишим контрола, мерките трябва да се спазват”, подчерта Ананиев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!