BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За 181-и път школският звънец удря в Русе

за 181-и път

Първият учебен ден е най-вълнуващият ден за българското училище, особено за първокласниците и техните родители. В Русе това се случва за 181-и път. За първи път школският звънец е ударил в далечната 1838 г. в училище „Христо Ботев“, където днес ще отпразнуват първия учебен ден в обновена, изцяло ремонтирана сграда.

Повече звънецът е звънял единствено в Априловската гимназия.

Задача на училището днес е да подготвя за живота личност, която да умее да общува, да търси и открива сама нужните знания, да се справя с проблеми в учебна, професионална и житейска ситуация. Но задача на родителя е да подготви личност, която успешно да се справи с предизвикателствата на днешния учебен процес.

Тази година за първи път училищния праг в Русенско прекрачват малко над 1000 първолаци, с около 400 по-малко от миналата година. Учениците в начален, основен и среден курс в целия регион са близо 18 хиляди. Добрата новина е, че и тази година няма закрити учебни заведения в областта.

Честит първи учебен ден! Нека желанието за знания никога не ви напуска. На добър час!

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!