BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За втори път протестиращи затвориха пътя между Божичен и Красен

За втори път протестиращи затвориха пътя

За втори път протестиращи затвориха пътя между селата Божичен и Красен. Протестната акция е заради бездействието на Агенция “Пътна инфраструктура” и съответно на Областното пътно управление по поддържането на пътя, който се използва и като резервен в случаите, когато главния път между Русе и Бяла е затворен за движение на тежки камиони, се използва тази 50-километрова отсечка. По думите им, пътят е обрасъл с храсти и с растителност, а има много завои и почти никаква видимост.

“До такава степен беше занемарен, че не можеха да се разминат две превозни средства. По тази причина протестирахме и преди месец, но след това промяната бе само козметична”, каза Галина Михайлова.

Част от компрометираните участъци по пътя са били изкърпени в началото на лятото тази година, тогава била подновена и маркировката, каза в отговор директорът на Областното пътно управление Ростислав Стефанов. В момента пък се изрязват храсти и растителност, като дейностите са по повод на подготовката на пътната инфраструктура в региона за есенно-зимния сезон.

Репортаж от мястото на протеста очаквайте в емисията “Новини” в 18,30 часа.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!