BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва захлаждане, температурите падат

Започва захлаждане

Започва захлаждане, в резултат на което в следващите няколко дни температурите осезателно ще се понижат, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология. Причината за рязкото понижение на температурите е проникване на хладен въздух от север.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. В по-голямата част от страната максималните температури ще са между 29° и 34°, по-ниски ще са в северозападните райони – между 24° и 29°.

С приближаването на студения атмосферен фронт от север облачността ще се увеличи и до края на деня, предимно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи.

От четвъртък температурите рязко ще се понижат и ще са с около 10 градуса по-ниски, възможни са превалявания от дъжд и гръмотевична дейност

Това обаче не е края на метеорологичното лято, категорични са синоптиците. В последното десетдневие на септември ни очаква повишаване на температурите.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!