BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва данъчната кампания на НАП

Новата данъчна кампания започва от днес

От днес започва данъчната кампания на НАП. До 30 април всеки гражданин, който получава доходи, различни от работната заплата, трябва да ги обяви пред държавата.

Декларациите за доходите на физическите лица и тези за облагане с корпоративни данъци могат да бъдат подадени най-рано на 10 януари, както по електронен път, така и на място в офисите на приходната агенция.  Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2020 година е 31 март, напомнят от приходната администрация.

Декларациите за доходите на физическите лица и тези за облагане с корпоративни данъци могат да бъдат подадени както по електронен път, така и на място в офисите на НАП.

За пръв път попълването на декларация вече ще може да се избегне. Онези, които имат Персонален идентификационен код (ПИК) от НАП ще получат предварително попълнена декларация, в която да нанесат промени, като данъчни отстъпки, които биха желали да ползват. Тази услуга ще е достъпна през март.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700. Крайният срок за подаване на декларации и плащане е 30 април

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!