BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започват ваксинациите в Русе

Днес ще бъдат направени първите имунизации срещу COVID-19 в Русе, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

В рамките на три дни първата доза от ваксината ще получат 200 лекари, медицински сестри, санитари и друг здравен персонал от лечебните заведения за болнична помощ в региона, както и от Центъра за спешна медицинска помощ, Центъра за психично здраве, Държавната психиатрична болница в Бяла и Комплексния онкологичен център.

Очаква се ваксините да пристигнат от Велико Търново в ранния следобед, като веднага след това ще се направи инструктаж за начина за протичане на ваксинация в четирите болници от региона, където се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция. Това са

двете университетски болници в Русе „Канев“ и „Медика“, Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, както и многопрофилната болница в Бяла. От преди повече от седмица са готови списъците с имената на лекари и медицински персонал, които ще бъдат сред първите в областта, проявили желание и готовност да се имунизират. Ваксинирането ще продължи и във вторник, а очакванията са до сряда то да приключи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!