BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Запазва се тенденцията за повече оздравели отколкото новозаразени в Русенско

Запазва се тенденцията излекуваните от Covid-19 в Русенско да са повече от новозаразените, показват данните на Регионалната здравна инспекция.

През изминалите 24 часа са регистрирани 69 нови случая, а оздравелите са с 49 повече или общо 118 за денонощието. Най-много нови случаи за последното денонощие са установени в община Русе – 54. От останалите 15 случая 9 са в Бяла, по 2 във Ветово и Иваново, както и по 1 в Две могили и Ценово. Без нови случаи са населените места в общините Борово и Сливо поле.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7030, а излекуваните 5302. Активните случаи са 1382. Наблюдава се и още една положителна тенденция. Макар и бавно има лек спад на намиращите се на болнично лечение с коронавирусна инфекция. По последни данни към момента техният брой е 286 души. Въпреки това малко над 14% от всички хоспитализирани в региона или по-точно 41 души се намират в реанимация.

Намаляват и изгубилите битката с болестта. През вчерашния ден са починали трима мъже с положителен PCR тест за коронавирус.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!