BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заведенията няма да отварят протестно

снимка: Труд

На този етап заведенията се отказват от т.нар. италиански сценарий и няма да отварят в знак на протест от 1 февруари. Това заяви пред бТВ Ричард Алибегов, който е начело на една от браншовите организации. По думите му има риск заведенията да бъдат посочени като основни виновници, ако броят на положителните случаи се увеличи. Той смята, че здравният министър се е „заял с тях“.

Решено: Ресторантьорите излизат на протест

От асоциацията вече поискаха оставката му. Според Алибегов министърът води война с тях. Ангелов е твърдо против отварянето на заведенията, особено на нощните. Сега основният аргумент на властите е опасността от разпространение на новия щам, чието наличие у нас бе доказано.

В същото време заведенията обвиняват здравното министерство в двоен стандарт, защото ресторантите в хотели работят.

Въпреки временното отстъпление от асоциацията продължават да критикуват властта за затварянето и последващите мерки, които според тях са неадекватни или изобщо не се прилагат. Планира се и провеждането на протест. Според Алибегов 1/3 от заведенията вече са фалирали.

Ресторантьорите заплашват с „италиански“ протест, ако не отворят на 1 февруари /ВИДЕО/

„Директни помощи за бизнеса не са получени, освен тези по мярката 80/20 за заетост на персонала. Вече осми месец чакаме изплащането да започне. Ситуацията е много зле и сме на ръба. Затова смятам, че на протеста ще се съберат много хора. Наясно сме, че дори да ни пуснат на 50% капацитет, повече от 25% заетост няма да имаме. Но е добре да завъртим малко по малко колелото. Февруари по принцип е много тежък месец и можеше да се ползва за адаптация, каза Алибегов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!