BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заболелите от COVID-19 намаляват, 3 нови случая в Разградско, британец почина в Силистра.

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие. Това стана ясно от данните за разпространение на заболяването, съобщени от секретаря на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Регистрирани са обаче три нови случая в съседната област Разград, като единият от тях е дете. В друга съседна област – Силистра е починал 72-годишен мъж от Великобритания. съпруг на българка.

Общо 26 са новите случаи, 9 от новозаразените са в болници. Броят на заразените от началото на пандемията е 1981, от тях активни към днешна дата са 1429, от тях в болница са 385. 17 са новоизлекуваните, като общият им брой вече е 461.

Добрата новина е, че седмичният анализ сочи намаляване на заболеваемостта: 20-26 април – 433 нови случаи, 27.04. – 03.05. – 284, от 04.05. – 11.05 – 349 случаи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!