BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Експерти от музея броят зимуващите водолюбиви птици

Двама експерти от Регионалния исторически музей в Русе ще се включат в 44-тото преброяване на зимуващите водолюбиви птици в България.

Това са уредниците от отдел „Природа“ Красимир Киров и Венцеслав Петков. Те ще извършат наблюдения в русенския район, обхващащ река Дунав в участъка от Русе до Тутракан.

В преброяването, което се провежда по инициатива на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), тази година се включват над 100 доброволци и членове на БДЗП и участващите партньори в повече от 40 екипа, които ще посетят всички големи водоеми в страната. В същия период ще бъдат преброени птиците и в почти всички европейски страни и страните от Африка. В България ще бъдат обхванати над 200 влажни зони, включващи Дунавското и Черноморското крайбрежие и всички големи язовири и реки във вътрешността на страната, където зимуват водолюбивите птици. Участниците ще отчетат броя, вида и разпространението на птиците.

Партньори в преброяването в България са Изпълнителна агенция по околна среда, Сдружение за дива природа „Балкани”, Българска орнитологична централа и Федерация „Зелени Балкани”.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!