BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Екоминистърът задържан в ареста за 24 часа

Министърът на околната среда

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа, съобщи Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Екоминистърът публично беше отведен за разпит след обиски в екоминистерството. А в същото време в Перник имаше масови обиски на няколко адреса, както и във ВиК дружеството. Всичко това се случваше под ръководството на главния прокурор Иван Гешев.

Мащабната акция на прокуратура, ДАНС и антикорупционната комисия е заради кризата с водата и вноса на боклук от Италия започна сутринта.  По информация на bTV министърът се намира в килия на следствения арест в Трето РПУ на столицата.

Нено Димов става първият задържан действащ министър в новата ни история. От прокуратурата не уточниха по кое разследване го задържат – за водната криза в Перник или заради лицензите на фирмите за внос на боклук от чужбина.

Премиерът Борисов пък не отговори на въпроса, дали ще освободи Димов от поста, като уточни, че той е квотата на „Обединените патриоти”.  Нено Димов е министър от квотата на „Обединени патриоти” и по-специално на ВМРО.

В петък от прокуратурата ще изнесат допълнителна информация за причината за задържането на Нено Димов.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!